Τετάρτη, 18 Μαίου 2022

Αντι-ειδήσεις


 • Οι ΗΠΑ σε εμφύλιο; Οι πολιτιστικοί πόλεμοι προηγούνται πάντοτε των πολέμων με όπλα και η

  Συνέχεια...

 • ην ερχομένη εβδομάδα 10-15 Μαΐου διεξάγεται το Οικονομικό Συνέδριο των Δελφών. Τα δύο εκ των

  Συνέχεια...

 • Αν οι κανόνες της γραφιστικής μού επέτρεπαν μακρύτερο, και άρα ακριβέστερο τίτλο, αυτός θα ήταν

  Συνέχεια...

 • Γεννήθηκα με το χρώμα της σκούρας σοκολάτας. Όσο κι αν ο κόσμος αγαπά τη σοκολάτα,

  Συνέχεια...

 • Χώρες αρνούνται να ψηφίσουν το κείμενο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση, κυβερνήσεις κλυδωνίζονται, αλλά η

  Συνέχεια...

 • Η κυριαρχία του διαδικτύου στην προσωπική και επιχειρηματική μας ζωή είναι δεδομένη και αποδεικνύεται περίτρανα

  Συνέχεια...

 • Δημοσιογράφος: Μισό εκατομμύριο παιδιά πέθαναν στο Ιράκ από τις κυρώσεις. Αξιζε αυτό το κόστος;

  Μάντλιν

  Συνέχεια...

 • Ο δημοσιογράφος τον New York Times, Μπρετ Στέφενς παραθέτει την ιστορία από το βιβλίο «Φαίδρος»

  Συνέχεια...

 • Η ανταλλαγή μηνυμάτων, για το ποιος έχει το μεγαλύτερο πυρηνικό κουμπί, μεταξύ του Βορειοκορεάτη ηγέτη

  Συνέχεια...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόμενος το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, πήρε στις αποσκευές του μόνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού και την κομματική του ιδιότητα. Σε μια στιγμή που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση, ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε μια αδιάκοπη σύγχυση.

Τη στιγμή που μέσα στα νοσοκομεία άνθρωποι παλεύουν για τη ζωή τους και γιατροί και νοσηλευτές αγωνίζονται ενάντια στην πανδημία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να διχάσει ακόμα μια φορά μιλώντας για τη δήθεν στόχευση των ανεμβολίαστων πολιτών μιλώντας σκωπτικά για «πανδημία ανεμβολίαστων» αντί να εστιάσει το μήνυμά του στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Η λύση απέναντι στην πανδημία είναι εδώ και είναι γνωστή. Αφού τα πράγματα για την θωράκιση της ανοσίας είναι τόσο απλά, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ «σφυρίζει» αδιάφορα υποβιβάζοντας την ατομική ευθύνη και την αξία του εμβολιασμού;
Απέναντι στην ανέξοδη και βαθιά επιζήμια στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, ας προσπαθήσουμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο και θα οδηγήσουν στην αλήθεια.

Είναι αποτελεσματικό και ασφαλές το εμβόλιο; Ναι, τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά αφού όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία εδώ και πολλούς μήνες, πάνω από το 85% όσων βρίσκονται διασωληνωμένοι, ή νοσούν βαριά ή ακόμα χάνουν -δυστυχώς- τη μάχη με τη ζωή είναι ανεμβολίαστοι. Ναι, το εμβόλιο είναι ασφαλές. Ο μισός πληθυσμός του πλανήτη έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και οι παρενέργειες που αντιμετωπίστηκαν ήταν ελάχιστες, ίσως λιγότερες συγκριτικά με αυτές που μπορεί να προκύψουν από τη λήψη οποιουδήποτε φαρμάκου, ακόμα κι ενός απλού παυσίπονου.

Είναι δυνατόν να παρθούν οριζόντια μέτρα και περιορισμοί για το σύνολο των πολιτών; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι. Από τη στιγμή που η πλειοψηφία του ενήλικου πληθυσμού έχει επιλέξει να εμβολιαστεί προκειμένου να προστατευθεί και να προστατέψει, δεν γίνεται η πολιτεία να επιβάλλει περιορισμούς.

Είναι αδιαμφισβήτητο δικαίωμα κάποιου να επιθυμεί ή όχι να εμβολιαστεί αρκεί να κατανοήσει παράλληλα πως επιλέγοντας να μην εμβολιαστεί γίνεται αυτόματα πιο ευάλωτος, κινδυνεύει περισσότερο και δίνει χώρο στον ιό να αναπτυχθεί, θέτοντας σε κίνδυνο τους γύρω του. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο η Κυβέρνηση επιβάλλει μέτρα στους ανεμβολίαστους, προστατεύοντας το σύνολο της κοινωνίας, με σεβασμό στα δικαιώματα όλων.

Γιατί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να προσπαθεί να δημιουργήσει χάος με ρητορικές που το μόνο που κάνουν είναι να διχάζουν, δεν καταθέτει μια βιώσιμη πρόταση; Ο λαός δεν τον εξέλεξε για να δηλώνει την αντίθεσή του προς την Κυβέρνηση, αλλά για να παράγει έργο -κάτι που μάλλον δεν έχει πετύχει-. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ζητά υποχρεωτικότητα εμβολιασμών αλλά χωρίς κυρώσεις, μέτρα χωρίς να μας λέει ποια είναι αυτά και ποιους αφορούν, που ζητά να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν ότι ο κ. Πολάκης χρειάστηκε μια «ευγενική υπενθύμιση» από τον πρόεδρό του για να πάρει τη μεγάλη απόφαση, ας μας πει χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές τι ακριβώς προτείνει.

Δεν θα είχε την ευκαιρία να μας το πει, αν έκανε μια καμπάνια για την αναγκαιότητα και την ασφάλεια του εμβολιασμού; Θα μπορούσε να συμβάλλει στην εθνική μάχη, προσπαθώντας να πείσει και εκείνος με τη σειρά του ένα τμήμα της κοινωνίας, ή τουλάχιστον να συνταχθεί με τις ήδη υπάρχουσες καμπάνιες αναγνωρίζοντας τα επιστημονικά δεδομένα και τα αποτελέσματα δεκάδων ερευνών. Όταν ως ΟΝΝΕΔ προτείναμε σε όλες τις νεολαίες να συνυπογράψουμε μια κοινή δήλωση υπέρ των εμβολίων, ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, αρνήθηκε. Όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλούσε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να συνταχθεί υπέρ της αναγκαιότητας του εμβολιασμού η απάντησή του ήταν η εκκωφαντική σιωπή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τις ευκαιρίες του και τις άφησε να χαθούν. Για ποιο λόγο, όταν βρισκόταν στο τιμόνι της χώρας άφησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην τύχη του; Για ποιο λόγο δεν θωράκισε από τότε τις υγειονομικές υποδομές;

Τώρα, λησμονώντας την αναλγησία του, έρχεται να κουνήσει το δάχτυλο για ελλείψεις και την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των υγειονομικών που «στερεί» χέρια από τη Δημόσια Υγεία, αγνοώντας ότι μέσα στην δυσκολότερη περίοδο για τον τομέα της Υγείας οι κλίνες ΜΕΘ υπερδιπλασιάστηκαν φτάνοντας τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ έγιναν εκατοντάδες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στα νοσοκομεία.

Είναι το 2021 ίδιο με το 2020 ή το 2019; Όχι. Αυτή τη χρονιά έχουμε σώσει 8.500 ανθρώπινες ζωές εξ’ αιτίας του εμβολίου. Η οικονομία δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν πρόκειται να ξαναμπεί σε παύση και είμαστε όλοι εμείς που πρέπει να πείσουμε τους αναποφάσιστους να εμβολιαστούν και να μην δώσουμε άλλο χώρο στο λαϊκισμό να καλλιεργεί την αμφιβολία.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι μακριά από την εξουσία το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βρουν ένα τρόπο να ξαναβρεθούν εκεί ακόμα κι αν ο δρόμος για την διακυβέρνηση κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές. Η αλήθεια είναι μια.

Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, όπως αποτελεσματικά είναι και τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανάσχεση της έξαρσης αφού ήδη μέσα σε μόλις μια εβδομάδα τα ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολιασμού έχουν αυξηθεί κατά 185% και αντίστοιχα για την αναμνηστική δόση κατά 200%.

Το μήνυμα είναι ένα. Εμβολιαζόμαστε για να είμαστε ασφαλείς.

Αναρτήσεις Τελευταίας Εβδομάδας

 • Ο Πρωθυπουργός, ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο


  Στις 9.30 το πρωί της Κυριακής το κυβερνητικό αεροσκάφος αναμένεται,

  Συνέχεια...
 • Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι προοπτικές του ΝΑΤΟ


  Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και παρά ορισμένες αρχικές

  Συνέχεια...
 • Οι πολλές ζωές της κυβέρνησης


  Υπάρχουν δυο λόγοι στους οποίους, οφείλεται η αδιανόητη αντοχή που

  Συνέχεια...
 • Η ένοχη κενολογία


  Υπάρχει συλλογική ενοχή; Ή ο νομικός καταλογισμός και η ψυχολογική

  Συνέχεια...
 • Ο πόλεμος και οι εκλογές


  Θα ήταν ένα μικρό μνημείο πολιτικού σουρεαλισμού: Ενα κόμμα δημιουργεί

  Συνέχεια...
 • Μπλέξαμε


  O πόλεμος στην Ουκρανία φαίνεται ότι θα έχει χρονική διάρκεια

  Συνέχεια...
 • Φτωχοί άνθρωποι


  Ο Γουίλιαμ Βόλμαν για τη φτώχεια, οι θεωρήσεις του Άνταμ

  Συνέχεια...
 • Ο Σύριζα και οι κρατικοποιήσεις - Ηθοποιία ή υποκρισία;


  Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε, μια σειρά από στελέχη του Σύριζα

  Συνέχεια...
 • Η ήττα Τσίπρα από τον πράσινο ήλιο


  Όποιος στη Χαριλάου Τρικούπη είχε την ιδέα να διεξαχθεί η

  Συνέχεια...
 • ΕSG makes the world go round..


  Παλαιότερα λέγαμε ότι το χρήμα κινεί τον κόσμο, αλλά το

  Συνέχεια...
 • 1